Aluehallintovirasto on saavutettavuusvaatimusten toteutumista valvova viranomainen Suomessa.
Ilmoita ongelmasta saavutettavuudessa
Harmi, että olet kohdannut saavutettavuusongelman verkkosivulla. Voit ilmoittaa siitä tällä lomakkeella.
Saavutettavat digipalvelut rakentavat yhdenvertaista Suomea
On tärkeää, että digitaaliset palvelut ovat kaikkien ulottuvilla. Tällöin jo digipalvelujen suunnittelussa tulee huomioida ihmisen erilaisuus.
Videoiden saavutettavuus
Miten videoita ja äänilähetyksiä voi tehdä saavutettavammiksi? Mitä niistä sanoo laki?
Ajankohtaista
UUTISET
Aluehallintovirasto on käynnistänyt mobiilisovellusten saavutettavuuden kattavan valvonnan
Digitaalisten palvelujen valvontaohjelman mukainen mobiilisovellusten saavutettavuuden valvonta on käynnistynyt. Aluehallintovirasto on valikoinut tämän vuoden valvontaotokseen neljä mobiilisovellusta. Verkkosivustojen osalta saavutettavuuden kattava valvonta alkoi toukokuussa.
UUTISET
Avilta Vero­hallin­nolle huomau­tus Palkka.fi-palvelun saavu­tet­tavuus­puut­teista, myös Espoon yllä­pitämän sivuston saavu­tet­tavuu­dessa merkit­täviä ongelmia 
Etelä-Suomen aluehallintovirastolle on kanneltu saavutettavuuspuutteista pientyönantajille tarkoitetussa Verohallinnon Palkka.fi-palvelussa ja vammaisille henkilöille suunnatussa Länsi-Uudenmaan kulkukeskuksen sivustossa, josta vastaa Espoon kaupunki. Aluehallintovirasto on antanut Verohallinnolle huomautuksen ja kiinnittänyt Espoon kaupungin huomiota saavutettavuusvaatimuksiin. Digipalvelulaki velvoittaa viranomaisia siihen, että digitaaliset palvelut täyttävät saavutettavuusvaatimukset.
PÄÄTÖKSET
Kaupungin varmis­tet­tava vammaisille henkilöille suunnatun digitaalisen palvelun saavu­tet­tavuus
PÄÄTÖKSET
Kohtuutonta rasitetta voi perustella vain kattavalla kokonaisarviolla
Tilaa uutiskirjeemme
Tilaa uutiskirje saavutettavuudesta ja pysy ajankohtaisen tiedon tasalla. Lähetämme uutiskirjeen noin kahden kuukauden välein. Uutiskirje on suomen- ja ruotsinkielinen.
Tilaa uutiskirje
Videot
Saavutettavuusseloste
Webinaarissa 12.5.2020 esiteltiin, mistä saavutettavuusselosteessa on kyse ja miten sellaisen voi tehdä omalle palvelulleen saavutettavuusvaatimukset.fi-sivustolta löytyvällä työkalulla.
Tiedostojen saavutettavuus
Webinaari, jossa saavutettavuusasiantuntija Kirsi Ylänne Celiasta kertoo kuinka Word- ja pdf-tiedostoista voi tehdä saavutettavia.
Saavutettavuusongelmat käytännössä
Webinaari, jossa saavutettavuusasiantuntija Kimmo Sääskilahti käy läpi saavutettavuusvaatimukset.fi-sivustoa erityisesti näkövammaisen käyttäjän näkökulmasta ja esittelee verkkosivustojen yleisimpiä saavutettavuusongelmia.
Saavutettavuus - yhdenvertaisuutta digitaalisessa yhteiskunnassa
Lyhyt saavutettavuus-aiheinen animaatio. Videon on tuottanut Etelä-Suomen aluehallintoviraston saavutettavuustiimi.
Katso kaikki videot
Sosiaalinen media
AVI Twitterissä
Saavutettavuus
@saavutettava 04.11.2021
Verkkosivuiltamme löydät infograafien suunnittelun tueksi koottuja ohjeita eri käyttäjäryhmille. Nappaa vinkit ylös saavutettavuustyön helpottamiseksi! #saavutettavuus
saavutettavuusvaatimukset.fi/yleista-saavut…
Saavutettavuus
@saavutettava 21.10.2021
Tänään tiimimme jatkaa mobiilisovellusten #saavutettavuus​'valvontaa.
Saavutettavuus
@saavutettava 20.10.2021
Oletko jo lukenut blogiamme? Julkaisemme verkkosivuillamme vierasblogia liittyen saavutettavuuteen, josta voit saada vinkkejä omaan saavutettavuustyöhön: saavutettavuusvaatimukset.fi/yleista-saavut… #saavutettavuus
Etusivu
Yleistä saavutettavuudesta
Digipalvelulain vaatimukset
Käyttäjän oikeudet
Tee saavutettavuusseloste
Medialle
Yhteystiedot
SEURAA MEITÄ
Twitter
Tietosuojaseloste
Saavutettavuusseloste
Suomi: Vaihda kieli Suomeksi Suomi Svenska: Byt språk till svenska Svenska Etusivu Yleistä saavutettavuudesta Yleistä saavutettavuudesta Kenelle saavutettavuus on tärkeää? Ohjeita suunnittelun tueksi Webinaarit ja videotallenteet Uutiset Tapahtumat Vierasblogi Käyttäjien kokemuksia saavutettavuudesta Organisaatioiden kokemuksia saavutettavuustyöstä Linkkejä lisätietoon Sanastoa ja termejä Digipalvelulain vaatimukset Digipalvelulain vaatimukset Soveltamisala: kuulummeko lain piiriin? Mitä palveluja ja sisältöjä laki koskee? Tietoa WCAG-ohjeistuksesta WCAG 2.1: lain vaatimukset Opastusvideoita WCAG-kriteereistä Valvontaviranomaisen tehtävät Kanteluiden päätöslyhennelmät Siirtymäajat Tietoa saavutettavuusselosteesta UKK – saavutettavuusseloste Videoiden ja äänilähetysten saavutettavuus Muita lakeja Käyttäjän oikeudet Käyttäjän oikeudet Ilmoita ongelmasta saavutettavuudessa Selkokielinen oikeutesi-sivu Tee saavutettavuusseloste Saavutettavuusselosteen laatiminen Täytä saavutettavuusseloste Vinkkejä selosteen täyttämiseen Medialle Yhteystiedot